Conan Exiles İnceleme. Alınır mı, Nasıl Oynanır?

Conan Exiles veya bir diğer adıyla Conan Sürgünleri. Bu oyun 2017 yılı başında alfa sürümü olarak piyasaya sunuldu. Oyunun tanımında hayatta kalma, inşa ve egemenlik başlıkları öne çıkıyor. Bu tanımlar oyunun genel bir özetini bizlere sunmuş oluyor.

Oyunun amacı hayatta kalmak ve belli bir egemenliği elinde bulundurmak. Bunun için sağlam base’lere yani üslere veya kalelere ihtiyacınız var. Hepsi aynı anlama gelse de yapacağınız mimariye göre adlandırma değişebilir.

Conan Exiles İnceleme

Öncelikle oyununa nasıl başladığımızı anlatalım. Bir çölde üstümüzde bir şey olmadan, silahsız, aç ve susuz olarak hayata başlıyoruz. Oyun sizi belli bir yöne doğru yönlendiriyor ancak ona gerek olmadan iç güdünüzle yeşil bir vadiye doğru ilerliyorsunuz.
İlerledikçe karşınıza bir orman ve nehir çıkıyor ancak birçok canlı da sizi karşılıyor.Timsahlardan tutunda çeşitli hayvanlara kadar birçok canlı size saldırmaya başlıyor. Eğer silahınız yoksa işiniz zor. Peki silah nereden bulacaksınız?
Aslına bakarsanız ilk başlarda silahı bırakın karnınızı doyuracak yemek bulmakta zorlanacaksınız. Oyunu bilmiyorsanız defalarca ölecek ve ne yapacağınızı anlamaya çalışacaksınız. Youtube gibi videoları izleyerek bir şeyler öğrenmeye çalışacak ve daha donanımlı olarak yeniden başlayacaksınız.
Oyunu öğrendikçe silahın bulunmayacağını tam tersine craft edilmesi gerektiğini anlayacaksınız. Bir başka değişle silahınızı siz kendiniz yapacaksınız. Tabi silah yapmak, üstünüze bir şeyler yapmak ve sürekli acıkan karnınızı doyurmak size yetmeyecek. Haritada ilerledikçe daha güçlü canlılarla karşılacak ve onlardan kaçmaya başlayacaksınız.
Tüm bu sorunları hallettiğinizde bile yeni sorunlar çıkacak, çünkü elde ettiklerinizi saklayacak, kendinizi güvenle bırakabileceğiniz bir alana ihtiyacınız olacak. İşte bu noktada bir base kurma ihtiyacı hissedeceksiniz.
Base kurmak zor, eğer pvp denilen sizin gibi gerçek insanlara karşı bir oyundaysanız yapmış olduğunuz base defalarca saldırıya uğrayacak ve sizin emekleriniz ya çalınacak ya da yok olacak. Zamanlar base yapmayı öğreneceksiniz, sağlamlığınız artacak ve yeni metodlar arayacaksınız. Gizli base yerleri arayacak, dağların zirvesine çıkacak ve kendi hegamonyanızı oluşturacaksınız.
İşte bu noktada oyunun vaad ettiği hayatta kalma, inşaa ve egemenlik üçlüsü tamamlanmış olacak. Önce hayatta kalmayı öğreneceksiniz, kendinize veya arkadaşlarınızla oynuyorsanız clanınıza base yapacaksınız ve kendinize ait bir alanda hüküm süreceksiniz.

Conan Exiles Alınır mı? 

Yaklaşık 55 lira gibi bir ücreti olan ve erken erişimde olan bu oyun almaya değer mi? Aslına bakarsanız oyundan ne beklediğinizle alakalı bir durum. Kendi evinizi inşaa etme, hayatta kalma gibi oyunları seviyorsanız alınabilir. Ancak almak isteyenlerin oyunun indirime girmesini beklemesi daha faydalı olacaktır. Oyunda hala sistem sorunları ve buglar mevcut. Sağlam bir bilgisayarda sorun olmayacak ancak ortalama bir pc’de fps düşüşlerine neden olacak bazı sıkıntıları var.

Ancak oyunun hızlı geliştiği ve 2017’de çıkmasına rağmen benzerlerine oranla çok daha fazla iyileşme gösterdiği de gerçek. Bu sebeple indirim döneminde alınabilecek bir oyun. Arkadaşlarla oynanırsa çok daha keyif verecektir.

Sitemizin bağlı olduğu youtube hesabımızda conan exiles ile ilgili çok sayıda video bulunmaktadır. Merak edenlerin bu videoları izlemesi önerilir.