rocket league nasıl oynanır? sistem gereksinimleri nedir?

Sistem Gereksinimleri

Rocket League nedir?

Psyonix tarafından geliştirilen ve arabalarla oynanan bir futbol oyunu olan rocket league steam platformu üzerinden satışa sunuldu. 2015 yazında piyasaya sürülen rocket league PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Microsoft Windows, macOS ve Linux’tan oynanabilmekte.

Aynı zamanda ciddi oyuncu kitlesi ve gösterdiği performansla oyun dalında BAFTA, oyun tasarımı alanında BAFTA ve the game award for best multiplayer game ödüllerinin sahibi.

Rocket League Alınır mı? Nasıl Oynanır?

Oyunda geçen çok sayıda mekan olsa da hepsi birbirine benzer yöntemlerle oluşturulmuş durumda. Kabaca söylemek gerekirse, bir futbol sahası veya basket sahası olarak karşımıza çıkıyor. Bu sahalarda boy gösterenler ise insanlar değil arabalar.

Bir kısmı bedava bir kısmı ise paralı olan ama sadece görsel olarak etkisi olan bu arabaları sürerek kocaman bir topu kaleye atmaya çalışıyorsunuz. Attığınız gollerle, açtığınız ortalarla veya yaptığınız kurtarışlarla puan toplayabilirsiniz.

Arabanızı klavye ve mouse ile oynamaktasınız. Klavye ileri geri sağ sol gibi ayarlar için kullanılırken, mouse ise nitro diyebileceğimiz bir itici ile zıplama işlevini sağlamakta. Bu şekilde sürerek topu kaleye sokmaya çalışıyorsunuz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İlk etapta oldukça basit gelebilir, hatta sıkıcı bile görünebilir ancak bu kadar çok oynayanın olmasında ve aldığı ödüllerde bir neden var. Bu neden sıkıcı olmaması. Beklentinin çok üzerinde bir performansla karşılaşacağınızı söyleyebiliriz. Arkadaşlarınızla oynarsanız etkisi daha da yüksek olacaktır.

Oyun alınır mı derseniz yanıtımız evet olacaktır. Almaya ve oynamaya değer ancak steam indirimlerini beklemek ve o şekilde almak çok daha faydalı olacaktır. Oyun bir süre sonra kafa dağıtmak, girip bir iki gol atıp rahatlamak için oynanmakta. Ara ara gelen turnuvalarla da çeşitli hediyeler kazanabilirsiniz. Bu arada steam market özelliği maalesef yok. Kazandığınız içeriği oyun içinde takas edebilirsiniz ancak satma şansınız yok.

rocket league indir Oyun 31 Lira Satış Fiyatıyla Steam Üzerinden Alınabilir. İndirim zamanı 24 Lira Civarı Satış Fiyatına Denk Gelmektedir. 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Rocket League Trade

Trade işlemi için ne yapabilirsiniz? Bunun için oyundan arkadaş edinebilir, kendi arkadaşlarınızla trade yapabilir yada buna uygun bir site bulup oradan işinizi halledebilirsiniz. Örneğin bu adres üzerinden talimatları yerine getirerek Trade işlemi yapılabilir: https://rocket-league.com/trading

rocket league sistem gereksinimleri

     MİNİMUM:

    •  İşletim Sistemi: Windows 7 or Newer
    •  İşlemci: 2.4 GHz Dual core
    •  Bellek: 2 GB RAM
    •  Ekran Kartı: NVIDIA GTX 260 or ATI 4850
    •  DirectX: Sürüm 9.0c
    •  Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    •  Depolama: 7 GB kullanılabilir alan
    ÖNERİLEN:

    • İşletim Sistemi: Windows 7 or Newer
    • İşlemci: 2.5+ GHz Quad core
    • Bellek: 4 GB RAM
    • Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 or better, ATI 7950 or better
    • DirectX: Sürüm 9.0c
    • Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 7 GB kullanılabilir alan
    • İlave Notlar: Gamepad or Controller Recommended

Ciddi bir sistem istememektedir. Birçok bilgisayarın oyunu çalıştırması ise ilgili bir sorunu olmayacaktır. Oyunun grafikleri ise oldukça iyi, yani grafikler güzel ama fazla performans istememekte. Bu da verimliliğin yüksek olduğunu gösteriyor.

Rocket League Modları

Oyuna girdiğinizde çok sayıda oynama şekli sizi karşılayacak. Öncelikle menüden eğitim kısmını seçerek kendinizi deneyin, hakimiyetinizi ölçün ve anlamaya çalışın. Daha sonra garaj kısmından kendinize uygun bir araç tasarlayın.

Gelelim oynamaya, eminim online oynamak isteyeceksiniz ve bu gayet anlaşılır bir durum.  Hemen oyna diyerek çevrim içi oyna kısmına tıklayın. Üst kısımda serbest ve rekabetçi ayrımını göreceksiniz. Rekabetçi seçmek için henüz erken olacağından serbest kısmında kalın.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hemen altında yer alan kısımda 1vs1, 2vs2, 3vs3, 4vs4 gibi seçenekleri göreceksiniz. En çok tercih edilen 3’e 3 maç seçeneğidir. Burada seçim yaptıktan sonra aşağıdaki kısıma geleceksiniz. Burada çeşitli modlar göreceksiniz. Zaten oyun kendi açıklamasını yapmakta ancak yetersiz kalmakta. İlk sırada yer alan zemin kırma oyunu. Kalenin olmadığı bir yuvarlak alanda topu karşı takımın sahasına atmaya çalışacaksınız. Eğer sizin tarafınızdan atılan top yere değerse yerde hasar oluşacak ve bir süre sonra orada çukur meydana gelecek. Topu o çukura atan 1-0 öne geçecek.

İkinci sırada normal maça benzeyen ve amacı gol atmak olan bir oyun karşınıza çıkacak ancak 10 saniye de bir size çeşitli özellikler verecek. Bu özellikler yeri gelecek topa iğne batırıp yapıştırma, yeri gelecek bir kasırga yeri gelecek topa atılan bir yumruk halini alacak. İşin eğlencesini artırırken amacından biraz saptıracak ama keyif alacağınız kesin. Denemeden anlaması zor.

Diğer sekme normal maç için diyebiliriz ve son sekme de yeni maç sahalarının denenmesini sağlamakta. Unutmadan sondan bir önceki ise basketbol şeklinde oynanmakta. 2’ye 2 olarak oynanıyor ve iki pota yer alıyor. Potaya topu atan 1 sayı alıyor. Saha daha küçük ve oynaması biraz daha zor, ilk etapta topu hava kaldırmak, havada uçmak biraz zor olacaktır.

Oyunları bu şekilde oynayabilirsiniz. Oynadıkça anlayacak, zevk alacak ve bir maç daha yapayım bu son diyerek kendinizi kandıracaksınız. Maçlar yaklaşık 5 dakika sürmekte ama gol esnasında yaşanan 3-4 saniyelik duraklamalarla biraz uzamakta. Maç berabere biterse uzatma dakikaları başlamakta ve altın gol denilen golü ilk atanın kazandığı bir süreç başlamakta. Genelde 1dk içerisinde gol olur ve 5dk lık maç 6dk kadar bir sürede sonlanır. Bir maçın toplamda oyuna bağlanması, başlaması ve bitmesi 7-8 dk sürmekte. Böylece oynadığınız oyunlar vaktinizden çok fazla zaman çalmamakta.

SORU CEVAP

Rocket League kaç gb?

7 gb

Rocket League nasıl indirilir?

Steam platformu üzerinden indirilebilir. Önerilen ise indirimli zamanların beklenmesidir. Steam sayfası: http://store.steampowered.com/app/252950/Rocket_League/

Rocket League nasıl oynanır?

Lütfen makalemizi okuyunuz, gerekli bilgi paylaşıldı.

Rocket League videoları var mı?



Makalemizin sonuna geldik, gol atarken bir golü bize hediye etmeyi unutmayın. Makaleyi beğendiyseniz lütfen paylaşın ve yorum atarak görüşlerinizi bize bildirin.