Blogger İçin Son Yayınlar Eklentisi – Kayan Yazı

blogger için son yazılar eklentisi



Blogger sitelerimizin daha kullanışlı olması için hepimiz uğraşıyoruz, elimize geçen kodları deneyerek daha iyi bir kullanıcı deneyimine ulaşmaya çalışıyoruz. İşte bugün burada sizin için çok kullanışlı ve isteğinize göre ayarlama şansına sahip olacağınız bir kodla karşınızdayız.

Başlamadan önce kodları denemek için kod ön izleme sayfamıza girerek kodunuzu deneyebilirsiniz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Son yayınlarınızın, bir haber bandı gibi kayarak gösterilmesini ister misiniz?

Yapmanız gerekenler oldukça basit. Önce Blogger eklenti panelinde yer alan yerleşim sekmesinden gadget ekle kısmına tıklıyoruz. Daha sonra html ekleme kısmına girerek aşağıda paylaştığımız kodu ekliyoruz.

<div style=”width:970px;height:20px;position:relative;”>
<script type=”text/javascript”>
var blog_url = “https://simsekblog.com“;
var latest_post = 10;
var scrolling_speed = “8“;
var close_button = false;
var info_text = true;
</script>
<script src=”http://files.allbloggertricks.com/abt-ticker.js”></script>
</div>
<br />
<br />
<div style=’clear:both;’/>

Bu işlemin ardından kaydet diyerek işlemi tamamlıyorsunuz. Son olarak, kod içerisinde yer alan bazı ufak ayarları yapmanız gerekmekte. Değiştirilebilecek alanları ayrı bir renkle vurguladım. Bu kısımları sitenizin ihtiyacına göre düzenleyebilirsiniz.

With kısmını isterseniz px yazısını silmek kaydıyla %100 olarak alabilirsiniz. Böylece bulunduğu alan kadar genişleyecektir. Url kısmına kendi sitenizi yazmalısınız. latest post kısmı kaç tane yazının yer alacağını belirlemek için kullanılabilir.

scrolling speed kısmı, kayan yazının hızını belirler. Deneyerek öğrenebilirsiniz. Close button kısmında yer alan false yazısı yerine true yaparsanız bir çarpı işareti eklenecek ve basılması halinde kayan yazı tek seferlik kalkacaktır. İnfo tex ise rss kısmının yer aldığı yeri temsil eder. Kapatmak için false yazabilirsiniz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});