Blogger Yayın Ayarları Arama Açıklaması

Blog yazarlarının ender olarak karşısına çıkan bir problemden bahsetmek istiyoruz. Blogger’da yazılar kaleme alıyorsanız ve SEO konusuna önem veriyorsanız, yapmanız gereken temel prensiplerden birisi Arama Açıklaması girmek olacaktır.

Yazıları yazdığımız panelde sağ tarafta yer alan Yayın Ayarları kısmı, yazılarımızı yayınlarken ne şekilde yayınlayacağımızı gösteren önemli bir içerik. Etiket kısmından kelimeleri seçiyoruz, program yap kısmını istersek kullanabiliyoruz, bağlantılar ile yayınlanacak sayfanın adresini düzenleyebiliyoruz, konum kısmından yer belirtebildiğimiz gibi arama açıklaması kısmından da içerikle ilgili bilgileri kısaca anlatıyoruz.

Tabi her zaman işlerimiz yolunda gitmiyor. Bazen karşımıza ummadığımız sorunlar çıkabiliyor ve bu sorunları nasıl çözeceğimizi bulmakta zorlanabiliyoruz.

Bazı blogger kullanıcıları Arama Açıklaması yazan kısmın çıkmadığını ve bu kısmı kullanamadıklarını söylemekteler. Bu sorunun çözümü var ve biz de sizinle bu çözümü paylaşmaya karar verdik.

Yapmanız gerekenler aynen şu şekilde olacaktır.

  • Blogger Yönetici Paneline giriyoruz.
  • Sol menüden ayarlar sekmesine tıklıyoruz.
  • Açılan alanda yer alan Arama Tercihleri yazısına tıklıyoruz.
  • Burada Meta Etiketleri kısmını göreceksiniz, bu kısma sitenizle alakalı içeriği ekleyiniz. Sitenizi tanıtacak kısa yazıları ekleyebilirsiniz.
Bu maddeleri sırasıyla yaptıktan sonra kayıtlar sekmesinden yeni yayına tıklayarak kontrol edebilirsiniz. Arama Açıklaması görünecektir ve arama motorları için olmazsa olmaz olan bu kısmı kullanmayı asla unutmayın.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});