Kucoin Nedir? Kullanımı ve Özellikleri

Makaledeki resimleri daha iyi görmek için üstlerine tıklamanız yeterlidir.

Sanal para hakkında yazılarımız binlerce görüntülemeye ulaştı ve bu yüzden sizlere minnettarız. Son zamanlar öne çıkan ve merak konusu olan Kucoin hakkında da çok sayıda soru gelmekte ve kullanımı merak edilmekte.

Bu yazımızda Kucoin’den ve kullanımından bahsedeceğiz. Öncelikle Kucoin nedir sorusunu cevaplamamız lazım.

Kucoin, aynı Binance gibi bir borsa ve altcoinlerin de alınıp satılabildiği, işlem hacmi yüksek, kullanımı ve arayüzü gelişmiş, kendisine ait bir coini olan ve bu coine yatırım yapanlara her gün kar payı dağıtan bir borsa.

Sisteminin sağlam olması sebebiyle girişimcilerin dikkatini çeken bu borsanın kullanıcı arayüzü oldukça gelişmiş durumda. Yapılan yorumlara göre en iyi sistem şu an için Kucoin’de bulunuyor. Sistemin referans kısmı da oldukça güzel ayarlanmış. Bir referans sistemi mevcut ve referansınızdan üye olanlar olursa, onların referansından da üye olanların payının bir kısmı ilk referans sahibine gidiyor.

Kucoin Shares Nedir?

Kucoin Shares, Kucoin borsasının çıkardığı bir altcoindir ve bu piyasada işlem görmektedir. Binance’da yer alan BNB benzeri bir durum burada da söz konusu. Tabi bazı farklar var ve bu farklar oldukça önemli.

Kucoin Shares aldığınızda, borsanın günlük komisyonunun %50’si bu para birimini ellerinde tutanlara dağıtıyor. Yani sadece bu para birimini alarak bu borsaya ortak olmuş oluyorsunuz. Bu para biriminin son günlerde değerini 10’a katladığını da belirtmekte fayda var.
Kaç Kucoin’le ne kadar kazanç sağlayacağınızı merak ediyorsanız bu siteyi kullanabilirsiniz: https://kucoinshares.com/


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kucoin’e Nasıl Üye Oluruz?

İlk olarak buraya tıklayarak sayfayı açıyoruz. Daha sonra sağ üstte yer alan Sign Up kısmına tıklayarak üye olma kısmına geçiyoruz. Bizden istenenleri yazdıktan sonra  Invitation Code kısmına da “2626M” yazıyoruz. Eğer böyle bir kısım yoksa yada sizde zaten yapılmışsa bu kısmı es geçebilirsiniz.
Üye formunu gönderdikten sonra e-mail hesabınızı kontrol edin ve aktivasyon linkine tıklayın. Mail bazen diğer klasörler kısmında yer alan spam adlı yere düşebiliyor. Mail gelmemiş gibiyse bu kısmı mutlaka kontrol ediniz.
Aktivasyondan sonra üyeliğiniz hazır ancak işlem yapmak için bir adım daha kaldı. İki adımlı doğrulama olarak geçen bu ayarı, ayarlar sekmesinden yapabilirsiniz. Google Authenticator adlı uygulamayı edinerek, barkod okutacaksınız. Bunun için uygulamadaki + işaretine tıklayınız. Barkodu okutunca size sürekli değişen bir kod verecek ve bu kodu internet kapalı olsa bile kullanabileceksiniz. Sizden istediği yere bu kodu yapıştırdığınızda tam güvenlik sağlanmış olacak ve işlem yapmanıza müsaade edecektir.

Kucoin’e Para Yatırma

Maalesef Türkiye’den para yatırmak pek mümkün değil bu sebeple Türkiye’de işlem yapan bir borsa kullanmak zorundayız. Eğer bu konuda bilginiz yoksa daha önce yayınladığımız makalelere bakabilirsiniz. Örneğin Paribu’dan BTC alım ve satım hakkında bu makalemize ve Binance hakkında yazdığımız bu makaleye bakabilirsiniz.
Diyelim ki siz BTC alma işini hallettiniz ve bu BTC’leri Kucoin’e yatırmak istiyorsunuz. Yapmanız gerekenler şu şekilde olacaktır.
Sağ üstte yer alan dolar simgesine tıklıyoruz ve deposit diyoruz. Karşımıza bir sayfa çıkacak. Bu sayfada coin kısmından BTC’yi seçiyoruz (eğer BTC atacaksanız). Size bir cüzdan kodu verecek, bu kod sizin kucoin btc cüzdan kodunuz. Eksiksiz bir şekilde kopyalamanız gerekiyor.
Şimdi geldi parayı göndermeye, Paribu hesabınız varsa buradan, Binance hesabınız varsa oradan yada hesabınız neyse o cüzdandan para göndermeniz gerekiyor. Yukarıda paylaştığımız makalelerimizde detaylı örnekler mevcut, videolarla desteklenmiş biçimde ancak yine de sorun yaşayan varsa, göndereceğiniz cüzdanda Withdraw kısmını bulmalısınız.
Withdraw diyerek kucoin’den aldığınız BTC cüzdan kodunuzu yapıştırın ve göndermek istediğiniz BTC’yi belirtin. Daha sonra gönder diyerek işlemi başlatın. Gerekli e-mail, sms gibi sizden istenecek olan ayarlamaları yaptıktan sonra artık BTC’leriniz Kucoin hesabınıza geçmiş olacaktır.

Kucoin Alım ve Satım İşlemleri

Menüden markets kısmına tıklayarak tüm coinleri görebileceğiniz bir kısma geçiyoruz. Buradan işlem yapmak istediğimiz coini seçiyoruz ve o coinin yer aldığı işlem sayfasını açıyoruz. Karşımıza bir grafik ve diğer veriler çıkıyor.
Binance kullananların yabancılık çekmeyeceği tipik bir ekran bizi karşılasa da oldukça kullanışlı ve akıcı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca alım-satım paneli (sağ altta yer alıyor) işlem yapmak için ilk etapta kapalı olacaktır. Sizden iki adımlı doğrulama kodu isteyecek ve bunu 2 saatte bir yapacak. Sebebi ise yüksek güvenlik düzeyi.
Buradan nasıl alım satım yapıldığını öğrenmek için Binance makalemize bakmanızı öneririz, aynı işlem burası için de geçerlidir.
Son olarak;
Binance’a alternatif arandığı bu günlerde oldukça önemli bir boşluğu doldurmaktadır. Sahip olduğu coin hizmeti sayesinde ve giderek büyüyen hacmi ile kucoin shares giderek büyümektedir. Yapılacak yatırım hem kar payı olarak hem de değer artışı olarak size yansıyabilir.
Ve küçük bir ek not, ismi Kucoin ama okunuşu Kukoin, insanlarda kokain algısı oluşturduğu için birçok yerde komik bulunmakta, eğer bu anlamda bir espri görürseniz şaşırmayınız.

Tüm soru ve görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum kısmından yapabilirsiniz.

Kucoin Yararlı Linkler:

1) Twitter: https://twitter.com/kucoincom
2) Facebook: https://www.facebook.com/kucoinexchangepage
3) Android Uygulaması: https://www.kucoin.com/#/download/android
4) IOS Uygulaması: https://www.kucoin.com/#/download/ios


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

5 thoughts on “Kucoin Nedir? Kullanımı ve Özellikleri

  1. Makaleniz İçin Teşekkürler.Peki Binance'dan BTC Atıp KuCoin'de İşliyebiliyor Muyuz ?

  2. evet, binance'a nasıl btc atıyorsak aynı yöntemi Binance'dan Kucoin'e uygulayabilirsiniz.

    ancak şunu belirtmek isterim ki, btc attığınızda komisyon ücreti alacaktır. Komisyonu olmayan yada az olan bir altcoin alarak onu atarsanız daha az komisyon ödersiniz. Tabi atacağınız altcoin'in kucoin'de de olması gerekiyor.

Comments are closed.