Blogger İçin Kolayca Resimli Slider Hazırlama

 

Ana sayfada kullanabileceğiniz bir slider widgeti isteyenler için oldukça kullanışlı bir blogger eklentisi ile karşınızdayız. Kurulumu oldukça basit ve kullanımı oldukça şık. Bu widget ile çok daha iyi bir arayüze sahip olacak, ziyaretçilerinize daha iyi bir izlenim bırakacaksınız.

Bu widgetin en iyi yanı ise ufak tefek ayarlar dışında otomatik olarak geri kalan işleri halletmesi. Yani paylaştığınız yazıları ve bu yazılardaki resimleri kendiliğinden yükleyecek ve size kolaylık sağlayacaktır.

Peki Nasıl Yükleriz?

İlk önce Blogger.com >> Template >> Edit HTML >> diyoruz. Ctrl+F yaparak </head> tagını buluyoruz ve hemen üst satırına aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.

<script src=”http://mybloggerlab.com/js/slider.js” type=”text/javascript”></script>
<link type=’text/css’ rel=’stylesheet’ href=’http://mybloggerlab.com/css/slider.css’ />

Hemen ardından kaydet diyerek bu sayfadan ayrılıp yerleşim sayfasına geçiyoruz. Burada widget eklemek istediğimiz alanı seçip HTML/JavaScript widgetini seçiyoruz ve içerisine aşağıda yer alan kodu yapıştırıyoruz.

Örnek 

featuredbwidget({
listURL: “http://sosyalmedyatrendleri.blogspot.com.tr/”,
featuredNum: 9,
listbyLabel: false,
feathumbSize: 250,
interval: 3000,
autoplay: true,
featuredID: “#featuredbwidget”
});

<div id=”featuredbwidget”></div>
<script>
featuredbwidget({
        listURL: “http://sosyalmedyatrendleri.blogspot.com.tr/”,
        featuredNum: 9,
        listbyLabel: false,
        feathumbSize: 250,
        interval: 3000,
        autoplay: true,
        featuredID: “#featuredbwidget”
    });
</script>

Bu kadar basit! Artık geriye ufak tefek detaylar kaldı. Son eklediğimiz kısımda bazı düzeltmeler yapmak zorundayız. Örneğin http://sosyalmedyatrendleri.blogspot.com.tr/ kısmına kendi sayfanızın linkini eklemelisiniz. 
Featurednum yazan kısım kaç resim/sayfa gösterileceğini belirler. autoplay yazılı olan kısım oto olup olmaması (false yaparsanız otomatik değişmez, el ile değişir), feathumbSize ise boyutlandırma kısmı. featuredID: “#featuredbwidget” olan kısım ise aynen kalabilir. Eğer sadece belli bir etiketi yayınlamak isterseniz #etiketadı şeklinde düzenleyebilirsiniz.

Eğer yazımızı faydalı bulduysanız sosyal medya hesaplarından paylaşabilirsiniz. Soru ve görüşler için aşağı yorum bırakabilirsiniz. Kolay gelsin.