Blogger Gadget Alanı Oluşturma

Blogger Gadget Alanı Nedir?

Blogger widget alanları blog şablonumuzu belirlemede önemli bir etken. Bu widget alanları sayesinde sitelerimizi düzenlemekteyiz ve kişiselleştirebilmekteyiz. Bu alanlara gadget ekle diyerek sitelerimize içerik ekleyebiliyoruz.

Blogger Gadget Alanı Oluşturma

Blogger’ın hazır şablonlarına yada şablon sitelerinden aldığınız şablonlara bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Doğru adımlarla sitenizi kişiselleştirebilir ve kendinize has alanlar oluşturabilirsiniz. Şimdi basit yollarla nasıl gadget alanı oluşturulur bunu anlatalım.
Önce kullandığınız şablonun bir yedeğini alın, bir sorun çıkması halinde yeniden eski haline getirebilirsiniz. Yedek almak için blogger yönetici panelinden tema sekmesine tıklıyoruz. Açılan sayfanın sağ üst kısmında yedekle/geri yükle butonuna basıp ardından tema indir diyoruz. Böylece masaüstünüze bir yedekleme dosyası inecektir.
Gelelim gadget alanı oluşturma işlemine. Tema sekmesine tıklayarak HTML’yi düzenle diyoruz. Açılan kod sayfası içinde alttaki yazıyı buluyoruz. Bu yazıyı kolayca bulmak için ctrl + f tuşuna basıp aratabilirsiniz.

]]>

Bu yazının hemen üstüne alttaki kodu yapıştırın.
#gadget {float:left;width:950px;height:300px;background: #fff;}

Genişlik ve uzunluk ayarlarını kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bu koddan sonra bir kod daha eklemeniz gerekiyor. Gadget alanını nereye eklemek istiyorsunuz?

Nereye eklenir?

Blogger Gadget Alanı Nereye Eklenir?

Aslında sorunun cevabı nereye isterseniz oraya olacaktır. Tabi söylemesi kolay ama uygulaması nasıl olacak?

Buraya yüklenir

Yine aynı html düzenleme sayfasında bir kod ekleme işlemi yapacağız. Aşağıdaki kodu kopyalayın ve istediğiniz yer neresiyse oraya gelecek şekilde yapıştırın.

İstediğiniz yere yapıştırın dediğimizde muhtemelen bize kızacaksınız. Bilsek zaten burada işimiz ne diye. O zaman biraz daha detay verelim. Html düzenleme sayfasından daha önce yüklü olan widget alanlarından birini bulun. Mesela gadget alanınız nereye gelecekse ( örneğin main blog kısmı, son yazılarınızın yayınlandığı alan) o yeri bulup hemen üstüne ekleyebilirsiniz.

Yukarıda verdiğimiz kodun benzerlerini göreceksiniz. Zaten kodun içindeki yazılardan hangi yeri temsil ettiğini anlayacaksınız. Dikkat etmeniz gereken tek şey bitişik olan bu kodları ayırmamak. Yukarıda verilen kodu diğer kodların içine değil arasına koymak.  Lütfen paylaştığımız resimlere bakarak talimatları uygulayın.

Soru ve görüşlerinizi yorum kısmına ekleyebilirsiniz.

9 thoughts on “Blogger Gadget Alanı Oluşturma

  1. Arkadaşım attığın adımları çok güzel açıklamışşsın sağ ol. Ben de ne tarif ettiysen harfiyen uyguladım ancak blog sayfamda beyaz boş bir alan oluşmasına rağmen blog panelimde yerleşim kısmında Cross-Cloumn 2'nin altında yeni bir yer ''Gadget Ekle'' görünmüyor. Vallaha çıldıracağım insallah yorumumu en kısa zamanda görür ve derdime çare olursun.

  2. #gadget {float:left;width:950px;height:300px;background: #fff;} —-> sadece bu kısmı eklediniyseniz öyle görünebilir. Diğer kodları da yerleştirmeniz lazım. Eğer yerleştirdiyseniz, muhtemelen yanlış yere koymuş olmalısınız.

    Bir deneme blog hesabı açıp aynı yöntemi deneyin eğer sorun yoksa, sizin gerçek blog sitenizin şablonu ile ilgili bir sorun da olabilir.

    Tüm bunlara ek olarak aşağıdaki siteye bakabilirsiniz.
    http://eklentiblogger.blogspot.com.tr/2013/01/blogger-gadget-alani-ekleme.html

    Sorun hala çözülmezse yine yorum atabilirsiniz 🙂

    1. Merhaba,
      Cevabınız üzerine birçok deneme daha yaptım. Burda da ve bir çok kaynakta da paylaşılan bu yöntemin her şablonda uygulanamadığı sonucuna ulaştım. Örneğin bu yöntem ''Travel'' isimli hazır sablonlarda uygulanamazken ''Basit'' olarak isimlendirilen şablonlarda kusursuz çalışmaktadır.
      Veya belki de hala benim bir hatam vardır.
      Ben kendi açımdan yardımınızla sorunu çözdüm.
      Tesekkürler

  3. Merhaba

    Öncelikle kodlar çalışıyor bunu belirtmekte yarar var.
    Ancak ]]>
    olarak verdiğiniz kodu arattığımda çıkmamıştı. Bu kodu değil de ]]> bu kadu aratınca buldum. br kodu sanırım sizin test yaptığınız temada var. Orayı düzeltmekte yarar var.

    Teşekkürler iyi çalışmalar

Comments are closed.