Uzayda Nereye Doğru Gidiyoruz? Solar Apex Nedir?

Biz insanlar kendimizi oldukça büyük hissederiz. Etrafımızı gözlemler ve hemen hemen her şeyi bildiğimizi düşünürüz. Ancak görünen böyle olsa da gerçekler çok daha farklı. Yaşadığımız bu gezene dünya diyoruz ve bildiğimiz kadarıyla dünyamız dönüyor.

Bu bilgi insanlık tarihi ele alındığında oldukça yakın bir zamana tekabül etmekte. Dönen dünya yalnızca kendi etrafında değil aynı zamanda güneşin etrafında da dönmekte. Yani dünyanın 2 hareketi göze çarpıyor. Kendi etrafında ve güneşin etrafında.

Peki üçüncü bir hareketi var mı? Bu sorunun cevabı evet. Dünyamız kendi etrafında ve güneşin etrafında dönerken aynı zamanda belli bir yöne doğru hareket etmekte. Bu hareketi belirleyen ise bize en yakın güneş olan yıldız.

Güneş, Herkül takımyıldızı yakınlarında yer alan Vega yıldızının olduğu tarafa doğru hareket halindedir. Anlayacağınız üzere güneş uzayda sabit bir noktada bulunmaz. Saniyede 20 Km hızla Vega yıldızının olduğu tarafa doğru hareket halindedir. Güneşin çekim etkisi altında olan gezegenler ise güneşle beraber hareket eder. Bu hareket helezonik bir harekettir. Helozonik hareket sarmal bir biçimde olur. Bu durumda dünyamız hem kendi etrafında hem güneş etrafında hem de uzayda belli bir yönde hareket halindedir.

Solar Apex Nedir?

Gidilen bu yön ne tarafa denk gelmektedir sorularına ise şu şekilde cevap verilebilir. Güneşin kuzey kutup ekseni ile 37 derecelik bir açı doğrultusunda hareket edilmektedir. İşte bu açıya Solar Apex denir.

Apex, zirve veya doruk gibi bir anlama sahiptir. Solar ise güneşten gelir. Solar Apex’in anlamı Güneşin harketinin hedef noktası,yönü gibi bir anlama gelmektedir.

Samanyolu galaksisinin hareketi, güneşin hareketi, güneşin kendi etrafındaki hareketi, dünyanın güneş etrafındaki hareketi ve dünyanın kendi etrafında dönmesi. İnsanlık uzayda öyle bir yol izlemekte ki bu yolun etkisini hissetseydik sanırım hepimiz sarhoş olurduk. Daha dünyanın eksen eğikliğine ve ayın etkisine değinmedik bile.

Büyük patlama teorisinin en önemli kanıtlarından biri olarak gösterilen bu durum bizleri oldukça etkilemekte ve heyecanlandırmakta. Uzayın bir noktasında yaşanan patlama ve etrafa saçılan enerjinin ortaya çıkardığı galaksiler. Milyonlarca yıldızın ve gezegenlerin etrafa dağılması ve hızla birbirlerinden ayrılması. Konu başında insanın büyüklüğünden bahsederken şimdi ne kadar küçük kaldık öyle değil mi?