Blogger’a 3 Bölümlü Footer Ekleme

Blogger sitelerinizi daha profesyonel hale getirecek, seo alanında size güç katacak ve siteye gelen ziyaretçilerin işlerini daha da kolaylaştıracak olan Footer kısmını sizde sitenize ekleyebilirsiniz. Footer alt bilgi anlamına gelir. Sitenizin en alt kısmında yer alır ve gerekli bilgileri burada paylaşabilirsiniz.

Oldukça basit yöntemlerle footer kısmına sahip olabilir ve kodları düzenleyerek daha detaylı hale getirebilirsiniz.

blogger footer ekleme

Blogger yönetici paneline giriyoruz ve tema sekmesinden html düzenleme kısmına geliyoruz. Ctrl+f tuşlarına aynı anda basarak arama kutusunu açıyoruz ve içine aşağıdaki kodu yazıp aratıyoruz.

]]></b:skin>

Bu kodun hemen üst kısmına aşağıda yer alan kodu ekliyoruz.

footer#ABT_Footer_Wrap{ margin: 0px!important; padding:15px 0!important; min-width:100%!important; background: rgb(34,34,34)!important;} #ABT_Footer_Inner-Wrapper{ max-width: 1150px!important; margin: 0 auto!important; } .ABT_Footer-Tabs{ width: 31%!important; float: left!important; text-align: left; } .ABT_Footer_Stylings h2{ background: none!important; color: #fff!important; font-size: 14px!important; margin-bottom: 30px!important; text-transform: uppercase!important; letter-spacing: 1px!important; overflow: hidden!important; padding-left: 15px!important; position: relative!important; } .ABT_Footer_Stylings h2:before{ content: ”!important; width: 5px!important; position: absolute!important; background-color: rgb(221,47,47)!important; border-radius: 5px!important; height: 100%!important; left: 0!important; z-index: 8!important; } .ABT_Footer_Stylingsh2:after{ content: ”!important; background-color: #2F2D2D!important; height: 1px!important; width: 100%!important; position: absolute!important; top: 50%!important; margin-top: -1px!important; margin-left: 8px!important; } .ABT_Footer_Stylings h2:hover:before { background-color: #7ee0b3!important; } .ABT_Footer_Stylings h2:hover:after{ background-color: #7ee0b3!important;} #ABT_Footer_Stylings2{margin: 0 3.5%}.ABT_Footer_Stylings{color: #fff;}

NOT: Sarı ile belirtilen kısımları sitenize göre ayarlayabilirsiniz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});




Daha sonra aşağıdaki kodu aratıyoruz.

</body>

Bu kodu bulduktan sonra, aşağıda yer alan kodu, üstteki koddan hemen önceki alana yapıştırıyoruz. Yani body kodunun hemen üzerine.

<footer id=’ABT_Footer_Wrap’>
    <div id=’ABT_Footer_Inner-Wrapper’ class=’row’>
        <div class=’ABT_Footer-Tabs col-sm-4′ id=’ABT_Footer_Tab_1′ style=’margin: 0px!important;’>
            <div class=’ABT_Footer_Stylings’ id=’ABT_Footer_Stylings1′>
                <b:section class=’ABT_Footer_Widget_Wrap’ id=’ABT_Footer_Widget_Wrap1′ preferred=’yes’></b:section>
            </div>
        </div>
        <div class=’ABT_Footer-Tabs col-sm-4′ id=’ABT_Footer_Tab_2′>
            <div class=’ABT_Footer_Stylings’ id=’ABT_Footer_Stylings2′>

                <b:section class=’ABT_Footer_Widget_Wrap’ id=’ABT_Footer_Widget_Wrap2′ preferred=’yes’></b:section>
             
            </div>

        </div>

        <div class=’ABT_Footer-Tabs col-sm-4′ id=’ABT_Footer_Tab_3′>

            <div class=’ABT_Footer_Stylings’ id=’ABT_Footer_Stylings3′>
                <b:section class=’ABT_Footer_Widget_Wrap’ id=’ABT_Footer_Widget_Wrap3′ preferred=’yes’></b:section>

            </div>
        </div>

        <div style=’clear: both’></div>
    </div>
</footer>

İşlem bu kadar. Artık sizinde footer kısmınız var ve şimdi yapmanız gereken bu kısmı içerikle doldurmak. Herkese kolaylıklar dilerim. Soru ve görüşleriniz için yorum yazabilirsiniz.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

10 thoughts on “Blogger’a 3 Bölümlü Footer Ekleme

  1. Bu kodu yaptıktan sonra sizin için önerilenler adlı reklam bölümü geldi bu sizinle ilgili mi ? Kodu sitesine ekleyen kişilerde sizin reklamınız mı çıkıyor

    1. mümkün değil? Şimdi kodlara baktım ama sorun görünmüyor. Nasıl bir reklam bölümü çıktı, mümkünse ekran görüntüsü atabilir misiniz?

      Ayrıca, yerleşim sekmesinden bu kısmı kontrol edebilir misiniz? Orada eklenmiş bir şey var mı yada kaldırılabiliyor mu?

    2. kodları başka bir test blogumda denedim sorun çıkmadı ancak yine ikinci bir blog sitemde deneyince dediğiniz durumu gördüm. Bunun sebebi blogger temasının kullanılmaması. Yani sizin sitenizde kullanılan temanın kodları ile burada paylaştıgımız kodlar birbirine karışmış durumda. Çakışma var.

      Yerleşim sekmesine girip o kısmı kaldırmayı deneyin. Sorununuz çözülecektir. Eğer hala sorun çıkarıyorsa temadan kaynaklıdır

  2. Açıkcası bu bir sorun mu onu da bilemedim, footer bölümünün altında "sizin için öneriler" sekmesi çıkıyor, kendi bloğumdan yazılar ve 2 de reklam yer alıyor bazen 3. Bugün test ettim reklam geliri kendime ait onda sorun yok fakat mobil içerikte görünüyor bunlar sadece.

    1. Muhtemelen kullandıgınız tema ile alakalı bir durum söz konusu. Yerleşim sekmesine girip sizin için önerilenler kısmını kaldırmayı deneyin, sorunun çözülmesi lazım. Sorun çözülmezse iki yol var. Birisi böyle kalması (eğer sorun çıkarmyorsa) ikinci yol ise yeni bir kod bulup onu denemeniz olacaktır. Ancak öncelikle "yerlerim" sekmesine girip istediğiniz kısımları kaldırmayı deneyin.

    2. Şu sıra adsense de otomatik reklam özelliği geldi sanırım onunda etkisi var, sitenizden aldığım kodlar o alanı açtı otomatik reklam sistemi de boş bulunca böyle reklam eklemiş test ettim kapatınca çıkmıyor, afedersiniz sizi de uğraştırdım deneme yanılma ile çözdüm.

  3. selamlar.bu kodun mobil uyumlusu yok mudur?yardımınızı bekliyorum

    1. Eğer kullandığınız tema, mobil ile uyumluysa herhangi bir sorun olmamalı. Temanız mobil ile uyumluysa ama yinede olmuyorsa, maalesef bir bilgim yok bu konuda.

  4. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 5195; columnNumber: 14; Open quote is expected for attribute “id” associated with an element type “footer”.
    Bu hatayı alıyorum.

Comments are closed.