Blogger’da Yer Alan Bir Eklentiyi İstediğimiz Sayfalarda Nasıl Engelleriz?

Blog sayfalarımızı istediğimiz hale getirmek için bir çok yöntem var. Bu yöntemler sayesinde kişiselleştirilebilen siteler yapabilmek ve diğerlerinden farklı olmak mümkün. Gelin bu yazımızda istediğimiz bir eklentiyi, istediğimiz bir sayfada gizleme yöntemine bakalım.

Öncelikle blog yönetici paneline giriyoruz, tema sekmesinden html düzenle kısmına geçiyoruz. Hangi eklentiyi engellemek istiyorsak o eklentiyi aratıyoruz. Bu işlemi yapmak için eklentinizin (widget) ismini kopyalayarak ctrl+F kısmına yapıştırabilirsiniz. Eklentinizde başlık yoksa, yerleşim sekmesinde yer alan widget düzenle kısmına girdiğinizde açılan küçük pencerenin url kısmına bakınız.

eklenti gizlemek

 Blogger’da istediğimiz eklentiyi istediğimiz sayfada nasıl engelleriz?

İstediğiniz eklentiyi bulduğunuzda aşağıdakine benzer bir kod sizi karşılayacaktır ancak kırmızı ile belirlenmiş olanlar olmayacaktır.


<b:widget id=’HTML4′ locked=’false’ title=’HTML12′ type=’HTML’>
<b:includable id=’main’>
<b:if cond=’data:blog.url != “URL of the page“‘>
<!– only display title if it’s non-empty –>
<b:if cond=’data:title != “”‘>
<h2 class=’title’><data:title/></h2>
</b:if>
<div class=’widget-content’>
<data:content/>
</div>
<b:include name=’quickedit’/>
</b:if>
</b:includable>
</b:widget>

Engellemek istediğiniz içerik için bu kırmızı renkle belirtilen kodları aynı yerlerine eklemeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken yeşil renkle vurgulanan URL of the page yazısının olduğu yere ise engellenecek sayfanın adresini yazacaksınız.

Bu işlemi hallettikten sonra kaydet diyerek html sayfasından çıkabilirsiniz. Artık istediğiniz bir sayfada istediğiniz bir eklenti engellenmiş olacaktır.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});