Kısa ve Öz, Ripple Nedir? Nasıl Alınır? Güvenli midir?

Hangi Bankalar İş Yapıyor

Blockchain sisteminde işlem gören, geleceğin parlak coinlerinden olan Ripple son zamanlarda değerini artırmaya devam ediyor. Bitcoin’den sonra en çok hacme sahip olan Ripple, adından söz ettirmeye devam edecek gibi görünüyor.

Peki Ripple’ın Özelliği Nedir?

2012 Yılında Ryan Fugger, David Scwartz ve Arthur Britto tarafından geliştirildi. Bu para biriminin kısatlması XRP’dir ve altcoin piyasalarından temin edilebilir. Kendi sitesinden de alım imkanı veren Ripple ortalama 5 saniyede fonlama yapabilmesi açısından rakiplerine fark atıyor.
Uluslarası Para Transfer Ağı görevi gören, kısa sürede işlem yapılabilen ve mining (madencilik) yapılamayan bir coin sistemidir.
Toplamda 100 Milyar XRP olarak sınırlandırılmıştır. Bu durumda değerinin bitcoin gibi artması beklenemez. BTC 21 Milyon adetle sınırlandırılmıştı. Ne kadar çok olursa değeri o kadar az olur ancak miktar olarak da çok satın alınabilir. Ayrıca işlem hacmi yüksek olacağından piyasada istikrar sağlaması ihtimali daha yüksektir.
Uluslarası alanda yapılan fonlamalarda XRP kullanılırsa hem zaman bakımından kazanç sağlanıyor hem de kesinti çok az oluyor. Bankacılık ve elektronik ticket sistemlerinde kullanılan güçlü şifreleme yöntemlerinden ecdsa ve ed25519 algoritmasına sahip olmasından dolayı diğer coinlere göre daha güvenli fon transferlerine olanak sağlayacağı düşünülmektedir.

Unicredit, ATB,UBS,Financial ve SHRB gibi dünyaca ünlü bankalar ripple kullanıyor. Bu bankaların yanı sırada Türkiye’den bildiğimiz Akbank ‘da Ripple kullananlar arasına girdi.

Sonuç olarak, bankaların kullandığı, güvenliğinin yüksek olduğu, hızlı aktarım ve az kesinti sağlaması gibi sebeplerle Ripple’a olan ilgi giderek artıyor. Fiyat olarak BTC’de olduğu gibi bir artış beklenmemeli, bunun sebebi ise piyasada çok fazla Ripple olması ancak daha çok Ripple alınarak bu durum bertaraf edilebilir.

(function() {
var po = document.createElement(“script”);
po.type = “text/javascript”;
po.async = true;
po.src = “https://hitbtc.com/get_widget?pair=xrpusdt”;
var s = document.getElementsByTagName(“script”)[0];
s.parentNode.insertBefore(po, s);
})();
// You can construct widget dynamically by calling hitbtc.widget(“myDiv”, “medium”, null, “xrpusdt”, “5a4cdae3752e5”);


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ripple Nasıl Alınır? Nereden Alınır? 

Öncelikle Türkiye’de cüzdan hesabı açmanız lazım. Bunun için Koineks, Paribu ve BTCTürk sitelerinden faydalanılabilir. Benim kullandığım cüzdan Paribu olduğu için buradan anlatmaya çalışacağım, diğer cüzdanlar içinde aynısı geçerlidir. NOT: Paribu işlem hacmi en yüksek olan cüzdan durumunda.
Türkiye’de hesap açtınız, örneğin Paribu’da hesabınız oldu. Şimdi bu hesaba para yatırmanız gerekiyor. Paribu kullanımı hakkında hazırladığımız video’yu buradan izleyebilirsiniz.

Paribu’ya en az 500 TL göndermeniz gerekiyor. Bunun için TL İşlemleri / Türk Lirası Yatırma kısmını seçiyoruz. Bankanızda geçen gerçek adınız ve soyadınızı yazıp tutarı yazıyorsunuz. Daha sonra bildirim gönder butonuna tıklıyoruz.
Karşınıza banka hesap bilgisi ve işlem açıklaması geldi. Banka hesap bilgisinde yer alan IBAN numarasına belirttiğiniz tutar kadar para göndereceksiniz. Gönderim yapılacak banka AkBank olacak ve gönderim esnasında karşınıza çıkan işlem açıklaması kısmına, size verilen kodu aynen yazacaksınız.
1-2 saat içinde (mesai saatindeyse) paranız Paribu cüzdanınızda görünecektir. Şimdi sıra geldi BTC almaya. Bunun için market kısmına gelerek teklif vermeniz gerekiyor. Satış ve alış emirlerini yan yana görebilirsiniz. Yukarıda paylaştığımız video’da detaylı olarak bilgi mevcuttur.
Buradan teklif verdikten sonra BTC almış olacaksınız. Bu BTC’yi  sağ üst kısımda görebilirsiniz. Şimdi geldik işin ikinci kısmına. Altcoin alabileceğimiz bir siteye ihtiyacımız var. Bunun için en güvenlilerinden biri olan, komisyon ücreti düşük olan Binance’a kayıt olmamız lazım.
Kayıt işleminin ardınan gerekli ufak tefek işlemleri yaptığınızı varsıyorum. Örneğin iki aşamalı güvenlik gibi, e-mail onayı gibi…
Binance ile ilgili hazırladığımız video’ya buradan bakabilirsiniz.
Artık Binance hesabınız var ve buraya BTC atmanız lazım. Yapmanız gereken oldukça basit bir işlem var. Üst menüde Funds yazan yere gelip açılan menüde Deposits & Withdrawals kısmına tıklıyoruz. Karşımıza gelen sayfada çok sayıda coin olduğunu görmüşsünüzdür.
Buradan BTC / Bitcoin satırında yer alan Deposit butonuna tıklıyoruz. BTC Deposit Address yazısının altında karmaşık bir kod sizi karşıladı. İşte bu kod sizin binance’da yer alan BTC cüzdan numaranız.
Bu kodu kopyalamanız ve Paribu’da istenen yere yapıştırmanız lazım. Peki orası neresi?
Paribu’da BTC işlemlerine gelerek Bitcoin Çekme kısmına tıklıyoruz. Cüzdan adresine Binance’da aldığımız kodu yapıştırıyoruz. Çekmek istediğiniz BTC’yi de yazıyorsunuz. 0.0005 BTC komisyon kesintisi olacağını unutmayın. Bu sebeple tek seferde ne kadar çok gönderirseniz o kadar iyi olacaktır.
Tüm bu işlemlerin ardından bircoin çek diyerek sms onaylama gibi işleri halledeceksiniz. Genelde 1-2 saat içinde BTC’niz Binance hesabınıza geçer. Artık Binance’da BTC’niz olduğuna göre asıl almak istediğiniz Ripple veya başka altcoini alabilirsiniz.
Yukarında paylaştığımız videodan daha detaylı bilgi alınabilir. Yapmanız gereken Ripple piyasasına girmek.
Burada yer alan Buy XRP kısmına geleceksiniz. Price kısmına XRP fiyatını yazcaksınız. Buradaki fiyat BTC üzerinden belirlendiği için içinde BTC yazabilir. Kafanız karışmasın. Bu kısım XRP fiyatıdır. Hemen altında ise miktarı yazacaksınız. Elinizdeki BTC ile ister %25,50,75,100 yada isterseniz kendi belirlediğiniz tutarı yazarak satın al diyeceksiniz.
Yazdığınız fiyattan alım emri verecek ve o fiyata gelince alım yapılacaktır. Fiyat düşük ise XRP’nin düşmesini beklersiniz. Mevcut denge fiyatını yazarsanız hemen satın alma ihtimaliniz olacaktır. Aynı yöntemi kullanaran XRP satış emri de verebilirsiniz.
Şu fiyata geldiğinde şu kadar sat diyerek, pc başında olmasanız da satış yapabilirsiniz. Ancak unutlamamlıdır ki Binance’da diğer cüzdanlar gibi komisyon alır. Komisyon oranının üstünde bir diyattan satarsanız kazanç sağlarsınız.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ayrıca işleminizi BTC fiyatından yaptığınız için BTC miktarınızı artırmak asıl amaçtır. Eğer BTC ve Ripple aynı anda yükselirse, siz çift vurgun yapmış olursunuz. Tam tersi durumda ise 2 kat hızlı kaybedersiniz.
Önce TL yatırdınız sonra BTC aldınız ve daha sonra Ripple aldınız. BTC’nin fiyatı ise  dolar üzerinden belirleniyor. Anlayacağınız üzere toplamda 4 para biriminin etkisi sizin kazancınızı yada kaybınızı etkileyecektir.

Daha Az Komisyonla Altcoin Alınır mı?

En ucuz, az komisyonlu alım yöntemi şu an için şu şekilde gerçekleşmektedir. Konieks’ten üyelik alıp doge coini alın, aldığımız doge coini hitbtc hesabınıza yollayın, oradan litecoin veya usdt alın ve ripple’ı bu şekilde temin edin. Ödeyeceğiniz komisyon daha az olacaktır. Tabi uğraşınız biraz artacak ve kafanız biraz karışacaktır ama uzmanlaştıkta, bu işlemler oldukça kolay olacaktır.

Soru ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorum kısmını kullanabilirsiniz. Bol kazançlar.

2 thoughts on “Kısa ve Öz, Ripple Nedir? Nasıl Alınır? Güvenli midir?

Comments are closed.