Blogger Eklentilerinizi Sadece Ana Sayfada Göstermek

Bu yazımızda blogger sitelerimizi düzenlemeye devam ediyoruz. Bir blog siteniz varsa muhtemelen çok sayıda eklentiniz de vardır. Peki bu eklentileri her sayfada görmek zorunda mıyız? Tabi ki hayır. İstersek sadece ana sayfada gösterebiliriz.

Peki nasıl yaparız?

Oldukça kolay bir yöntemle blog eklentilerinizi sadece ana sayfada gösterebilir, sitenizin daha hızlı ve daha stabil olmasını sağlayabilirsiniz.

Blogger Widgetleri Sadece Ana Sayfada Gösterme

Şimdi sırasıyla işlemleri yerine getirelim. Önce hangi eklentiyi sadece ana sayfada göstereceğinizi belirleyin. Belirlediğiniz eklentinin başlık ismini kopyalayın ve daha sonra blogger yönetici panelinden tema sekmesine girerek html düzenle seçeneğine tıklayın.

 NOT: Eğer başlık yoksa, blogger yönetici panelinde yer alan yerleşim kısmından eklentinizi bulup düzenle diyerek, açılan yeni pencerede url kısmına bakmanız gerekmektedir. Örnek resim 

Açılan sayfada kopyaladığınız başlığı aratın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir kod gelecek.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Son yorumlar kısmını seçmiştim ve bu kısım blog sitemin tüm sayfalarında görülebilen bir widget’i temsil ediyor. Peki şimdi ne yapacağız. Yapmamız gereken aşağıdaki kodları gereken yerlere eklemek ve bir alttaki resimden kontrol etmek. Aynı şekilde yaparsanız işlem tamamlanmış olacaktır.

Bu kodun altına

Bu kodu ekleyin:

Bu kodun altına


Bu kodu ekleyin:

Aşağıdaki gibi bir tablo karşınıza çıkacak.

Widgetleri ana sayfada gösterme

Kırmızı sınırlı alan widget’in kodunu verirken, yeşil çizgili kısımlar kodların eklenmesi gereken yerleri göstermektedir. Daha sonra kaydet diyerek kodunuzu kontrol edebilirsiniz.

Artık istediğiniz eklentilere aynı yöntemle engel koyabilirsiniz. Sadece ana sayfada göstermek yerine istediğiniz bir sayfada göstermek isterseniz bir diğer yazımıza bakabilirsiniz.

Blogger’da Yer Alan Bir Eklentiyi İstediğimiz Sayfalarda Nasıl Engelleriz?

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});