Better Ads Standartları Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Google Adsense Sayfasına Gelen Haber 06.02.2018

Google adsense reklam uygulaması 2018 ile birlikte youtube’da yeni bir güncelleme yapmıştı. Bu güncelleme ile reklam yayınlamak isteyenlere daha ağır şartlar sunarak birçok kullanıcının reklam yayınlama imkanını elinden almıştı.

Şimdi yeni bir düzenleme ile karşımıza gelmeye hazırlanıyor. Bu düzenleme adsense  içinden değil dışından bir düzenleme olacak. Bilindiği üzere google chrome ile google adsense aynı çatı altında faaliyet sürdürmekte. Bu sebeple birbiri ile etkileşim oranları da yüksek oluyor.

Bu etkileşimin en net görüleceği zaman ise 15 şubat olarak karşımıza geliyor. Dağınık durumda, fazla büyük, popup olarak açılan ve video aralarında çıkan reklamların engelleneceği ve daha düzenli reklamların gösterime tabii tutulacağı bir dönem geliyor.

Better ads dönemiyle birlikte, sürekli karşımıza çıkan ve rahatsız edici olan reklamlar engellenecek ve gösterilmeyecek. Bu durumda iki etki ortaya çıkacak.

İlk etki tüm internet kullanıcılarını etkiliyor. Chrome kullananlar ad-block kullanmasa dahi rahatsız edici reklamları görmek zorunda kalmayacak ve sadece uygun yerleştirilmiş ve kimseye zararı olmayan reklamları görebilecek.

İkinci etki ise adsense kullanan site sahiplerinin durumu. Eğer kurallara uymayan bir şekilde reklam düzenlemesi yapıldıysa, bu sitelere yönelik reklam hakkı durdurulabilecek. Yani reklam yayınlama kurallarına uymuyorsanız reklam gelirleriniz de ciddi düşüş yaşanabilir.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıda yer alan linklerii kullanabilirsiniz. Siteler orjinal site olup ingilizcedir ancak ingilizceniz yoksa da görseller ile bir fikir edinebilirsiniz.

https://www.betterads.org/standards/ ve https://adsense.googleblog.com/2017/06/building-better-web-for-everyone.html


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

3 thoughts on “Better Ads Standartları Nedir? Dikkat Edilmesi Gerekenler.

  1. ben sitemde admatic reklamları da kullanıyordum, siteye ilk girildiğinde sayfayı kaplayan admatic reklamlar son zamanlarda çıkmayınca firmaya mail attım.
    *reklam çıkıyor aslında ilk siteye girince popun reklam çıkmıyor fakat ziyaretçi birden fazla sayfa ziyaret edince 2. sayfada çıkıyor. Admatic dönüş yaptı"Google BetterAds ten dolayı artık o şekilde ilerle kararı alındı" dediler merak edip araştırınca size ulaştım 😉 kolay gelsin

  2. not: sitem com.tr uzantılı ve yukarıdakiler com.tr sitem için yazdım blogspotla ilgisi yok

Comments are closed.