Blogger İçin AdBlock Engelleyici

Adblock

Blogger kullanıcıları için oldukça önemli sorunlardan birisi AdBlock eklentisidir. Reklam geliri elde etmek isteyen ve harcadığı emeğin karşılığını almaya çalışan site sahipleri, bu eklenti sebebiyle gelir kaybı yaşamakta ve bu soruna bir çözüm aramaktadır.

AdBlock eklentisi kullanımının kolay olması ve reklam yayıncılığını suistimal edenlere karşı bir çözüm getirmesi sebebiyle çoğu internet kullanıcısı tarafından kullanılmaktadır. Tabi kullanışlı olmasının yanında bazı sorunları da beraberinde getirmektedir. Düzgün yayıncıları zora sokan bu eklentiyi engellemek de mümkündür.

Bu yazımızda oldukça basit bir yöntemle AdBlock engelleyicisi görevi gören bir eklentiyi sizlerle paylaşacağız. Bu eklentiyi yüklediğinizde, sitenizde tam sayfa uyarı mesajı çıkacak ve AdBlock kapatılmadan site içinde dolaşıma izin vermeyecektir.

Kodu denemek yada kullanmak için yapmanız gerekenler ise oldukça basit. Öncelikle https://draft.blogger.com sayfasına girin ve yerleşim sekmesine tıklayın. Açılan sayfada Gadget Ekle diyerek HTML kodlarını seçin.

Burada önemli bir husus var. Eğer sitenizin tüm sayfalarında AdBlock engellemek istiyorsanız tüm sayfalarda yer alacak bir alana bu kodu eklemeniz gerekir. Örneğin en altta yer olan kısma eklenebilir.

Örnek Görünüm

Ekleyeceğiniz kod ise aşağıda yer almaktadır. Bu kodu kopyalayıp yapıştırın.

<style>#g207{position:fixed!important;position:absolute;top:0;top:expression
((t=document.documentElement.scrollTop?document.documentElement.scrollTop:document
.body.scrollTop)+”px”);
left:0;width:100%;height:100%;background-color:#993333;filter:alpha(opacity=90);display:block}#g207 p{opacity:1;filter:none;font:normal 24px Arial;color:#fff;text-align:center;margin:20% 0}#g207 p a,#g207 p i{font-size:18px}#g207 ~ *{display:none}</style><noscript><i id=g207><p>Please enable JavaScript!<br />Bitte aktiviere JavaScript!<br />S’il vous pla&icirc;t activer JavaScript!<br />Por favor,activa el JavaScript!<br /><a href=”http://antiblock.org/”>antiblock.org</a></p></i></noscript><script>(function(w,u){var d=w.document,z=typeof u;function g207(){function c(c,i){var e=d.createElement(‘i’),b=d.body,s=b.style,l=b.childNodes.length;if(typeof i!=z){e.setAttribute(‘id’,i);s.margin=s.padding=0;s.height=’100%’;l=Math.floor(Math.random()*l)+1}e.innerHTML=c;b.insertBefore(e,b.childNodes[l-1])}function g(i,t){return !t?d.getElementById(i):d.getElementsByTagName(t)};function f(v){if(!g(‘g207’)){c(‘<p>Reklam engelleyici tespit edildi! – AdBlock was detected!<br/><br/>Sitemizin gelişmesi için lütfen destek olun! – Please support us to improve our site! <br/>Lütfen Adblock kapatın ve sayfayı yenileyin! – Please close Adblock and refresh the page!</p>’,’g207′)}};(function(){var a=[‘Adrectangle’,’PageLeaderAd’,’ad-column’,’advertising2′,’divAdBox’,’mochila-column-right-ad-300×250-1′,’searchAdSenseBox’,’ad’,’ads’,’adsense’],l=a.length,i,s=”,e;for(i=0;i<l;i++){if(!g(a[i])){s+='<a id=”‘+a[i]+'”></a>’}}c(s);l=a.length;for(i=0;i<l;i++){e=g(a[i]);if(e.offsetParent==null||(w.getComputedStyle?d.defaultView.getComputedStyle(e,null).getPropertyValue(‘display’):e.currentStyle.display
)==’none’){return f(‘#’+a[i])}}}());(function(){var t=g(0,’img’),a=[‘/adaffiliate_’,’/adops/ad’,’/adsales/ad’,’/adsby.’,’/adtest.’,’/ajax/ads/ad’,’/controller/ads/ad’,’/pageads/ad’,’/weather/ads/ad’,’-728×90-‘],i;if(typeof t[0]!=z&&typeof t[0].src!=z){i=new Image();i.onload=function(){this.onload=z;this.onerror=function(){f(this.src)};this.src=t[0].src+’#’+a.join(”)};i.src=t[0].src}}());(function(){var o={‘http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js’:’google_ad_client’,’http://js.adscale.de/getads.js’:’adscale_slot_id’,’http://get.mirando.de/mirando.js’:’adPlaceId’},S=g(0,’script’),l=S.length-1,n,r,i,v,s;d.write=null;for(i=l;i>=0;–i){s=S[i];if(typeof o[s.src]!=z){n=d.createElement(‘script’);n.type=’text/javascript’;n.src=s.src;v=o[s.src];w[v]=u;r=S[0];n.onload=n.onreadystatechange=function(){if(typeof w[v]==z&&(!this.readyState||this.readyState===”loaded”||this.readyState===”complete”)){n.onload=n.onreadystatechange=null;r.parentNode.removeChild(n);w[v]=null}};r.parentNode.insertBefore(n,r);setTimeout(function(){if(w[v]!==null){f(n.src)}},2000);break}}}())}if(d.addEventListener){w.addEventListener(‘load’,g207,false)}else{w.attachEvent(‘onload’,g207)}})(window);</script>

Kodu ekledikten sonra arka plan rengini, yazı rengini ve metin içeriğini değiştirebilirsiniz. 

3 thoughts on “Blogger İçin AdBlock Engelleyici

    1. Maalesef bazı yayıncılar her yere reklam koyuyorlar, açılır pencere reklamları ve video önü reklamları gibi uygulamalar da mevcut. Bu yüzden birçok kişi adblock kullanarak reklamları engelliyor. Böyle olunca da reklam yayınlama işini hakkıyla yapanların emekleri boşa gidiyor.

  1. müdür bu çalışmıyor galiba bende i adet adblock eklentisi var ikiside etkin kodu da dediğiniz gibi yerleşimde en alta javascript ile yerleştirdim ama s bloğa girince her hangi bir etkileşim olmuyor adblock eklentileri halen etkin ve raklamları engelliyor olmasına rağmen bir uyarı çımadı bir de siz kontrol edebilirmisiniz

    https://aliosmandinke-kanalinkrali.blogspot.com/

    ayrıca bu kodu tema dan html düzenlemeden head veya body veya farklı bir kodun altına girsek sorun olurmu yardımcı olsanız çok sevinirim

Comments are closed.